Interviews

 • Brainpower

  Interview: Brainpower is creatieveling boven alles

  Brainpower heeft het afgelopen decennium onbetwist zijn stempel op de Nederlandse hiphopscene gedrukt. Voor sommige is de 38-jarige MC misschien alweer enige tijd van de radar verdwenen, maar Brainpower heeft... Lees meer »

 • marc_smith_header

  Emskee & E the 5th een Gouden Combinatie

  Een week geleden kwam het nieuwe album van Emskee uit, de rapper/DJ uit New Jersey koos ervoor om ditmaal niet met zijn vertrouwde producer The Saint te werken maar koos... Lees meer »

 • screen-shot-2013-12-01-at-2-54-34-pm

  Typhoon over optreden in Ridderzaal

  Typhoon trad afgelopen zaterdag op bij de viering van 200 jaar koninkrijk. En dit was niet zomaar een optreden, in de ridderzaal zong hij het koninklijk paar en de ministers toe. Ik... Lees meer »

 • pmc_header

  De Reis van Phill Most Chill

  In de jaren '80 waren er minstens zoveel Hip-hop artiesten als nu, door onder andere het ontbreken van internet braken er vele dope MC's en groepen niet door, vele zouden... Lees meer »

 • HOHH_Melkweg2013_19_15-02

  Cella Dwellas: Realms and Reality

  Het is een regenachtige zondagavond in Amsterdam, ik aanschouw de stad terwijl ik mijzelf richting het Leidseplein begeef. Uit mijn koptelefoon klappen de zware bassen van Nick Wiz en de... Lees meer »

 • Daan Rijkers HOHH

  De kleurrijke ontwikkeling van Daan Rijkers

  De rapcarrière van geboren Udenaar Daan Rijkers zit momenteel in een stroomversnelling. Zo ging hij onlangs met twee vingers in de neus door naar de halve finale van de Grote... Lees meer »

 • Foto & Ares persfoto1

  Interview: Foto & Ares

  18 September 2013 dropten Foto & Ares hun nieuwe EP ‘Geslepen’. Een paar weken daarvoor reisde ik af naar Breda om meer te weten te komen over deze jonge talentvolle... Lees meer »

 • De Nuance HOHH

  De nuance van een kunstenaar

  Vandaag brengt De Nuance, bestaande uit Marco Martens en Royal with Cheese, haar tweeluik EP “Tweede Viool, Derde Bedrijf” uit op 12” vinyl. Speciaal voor deze gelegenheid sprak House of... Lees meer »

 • low_budget_press_1

  Maak kennis met Debonair P

  Debonair P ook wel bekend als producer Polarity, is de laatste Jaren druk bezig een naam voor zichzelf te maken, buiten het werk met zijn maatje Gentleman Gene als het... Lees meer »

 • Great Minds album 1

  Interview: Het gedachtegoed van Great Minds

  Zelfs niet de meest pientere geesten konden voorzien dat Sticks, Jiggy Djé en Winne ooit hun krachten zouden bundelen tot een supergroep genaamd Great Minds. Waar voorheen nog spanning hing... Lees meer »

 • Oxygen 3

  Maak kennis met Oxygen

  Het is een regenachtige dinsdag in april, als ik met mijn auto over de snelweg A4 rij, onderweg naar een Van der Valk-hotel. Ik heb daar afgesproken met John Everette,... Lees meer »

 • Beatsofreen HOHH 5

  Beatsofreen is al twee stappen verder

  Naar aanleiding van zijn nieuwe EP “Coloured Dreams” spraken Samrawit (Sam) en ik met producer Bastiaan van der Vlist (Beatsofreen) over zijn samenwerking met internationale artiesten en labels, afgeronde en... Lees meer »

 • Yukkie B 1

  YUKKIE B Interview

  DE BEGINDAGEN 

  “Dan moet ik echt teruggaan naar de tijd toen hiphop nog niet bestond. Ik ben uit ’69 dus ik heb het geboren zien worden. Er was geen... Lees meer »

 • Lil B 1

  Lil B speelt in zijn eigen veld

  Het is lang wachten op de komst van Lil B. Zijn bijnaam, The Based God, is beter voor deze gelegenheid. De aanwezigen vanavond wachten al een paar uur op het... Lees meer »