Lords Of The Underground – Chief Rocka / Classic vd week 12-08-2011

Door
Laatste Update: augustus 14, 2011
Chief Rocka

De classic van deze week komt van Mr Funke, DoItAll Dupre en DJ Lord Jazz ook wel bekend als Lords Of The Underground.

Het trio uit Newark, New Jersey releaste in 1993 hun eerste album Here come the Lords. Die plaat bevat dope producties van oa Marley Marl & K-Def. Het album kwam hoog in de Billboard Charts terecht en bevatte ook nog eens 5 singles die in de charts terecht kwamen, waaronder hun grootste hit “Chief Rocka”.

Het jaar daarop in 1994 releaste LOTUG hun tweede album Keepers of the Funk en deze werd ook goed ontvangen, maar ondanks dat ging de groep in 1995 uit elkaar.

In 1998 kwamen ze weer bij elkaar voor hun derde album Resurrection dat via het label van Queen Latifah uit kwam. Helaas werd dat album zo kleinschalig uitgebracht dat het aan de meeste mensen voorbij ging en pijnlijk flopte.

Pas in 2007 hoorden we weer wat van the Lords doordat Nas een remix maakte van zijn song “Where Are They Now?” Op deze track vroeg hij zich af waar zijn favorite Golden Age rappers gebleven waren. DoItAll deed 8 bars mee op die track.

Sindsdien treden the Lords ook weer op en touren ze weer met regelmaat door Europa. Onlangs maakten ze bekend dat ze een nieuw en waarschijnlijk ook (opnieuw) laatste album zullen uitbrengen dat volledig geproduceerd zal worden door Marley Marl.

Maar voor nu moeten we het doen met de classics, eentje daarvan is Chief Rocka en die kun je hier checken.

House Of Hip Hop Radio is iedere vrijdag tussen 21:00 & 23:00 uur te beluisteren via 538Juize. Of terug te luisteren wanneer het jou uitkomt via de volgende link: http://www.538juize.nl/rewind.

Daarnaast is de Classic van de Week ook een vast onderdeel van House Of Hip Hop TV dat iedere vrijdag tussen 19:00 & 20:00 uur te bekijken is op TV538.