Talib Kweli – Get by / Classic vd week 02-03-2012

Door
Laatste Update: maart 6, 2012
Talib_Kweli-Standard

Deze week breng ik een ode aan lyrics. Een van de rappers die dit altijd met hart en ziel vertegenwoordigt, is Talib Kweli.
 
Talib Kweli werd bekend als stem en gezicht van Rawkus Records. Dit label bracht eind jaren ’90 een verfrissende sound met rappers als Mos Def, Company Flow, Pharoahe Monch en Talib zelf. Talib Kweli was eerst te horen op verzamelalbums als Soundbombing & Lyricist Lounge en bracht vervolgens samen met Mos Def in 1998 zijn eerste officiele album “Mos Def & Talib Kweli are Blackstar” uit.
 
Hierna volgden de albums Train Of Thought met producer Hi-Tek, zijn eerste officiële solo album Quality en The Beautiful Struggle.
 
Op al deze albums worden soulvolle beats gecombineerd met scherpe, doordachte lyrics. Hierdoor wist Talib Kweli wel een trouwe fanbase te verzamelen, maar weet hij niet echt door te breken bij het grote publiek. Jay-Z bevestigt dit ook op zijn track Moment Of Clarity: If skills sold, truth be told, I’d probably be, lyrically Talib Kweli.
 
Maar gelukkig zijn er genoeg fans voor Talib om door te gaan en zelfs zijn eigen label Blacksmith Recors op te richten. Hij tekent artiesten als Jean Grae en Strong Arm Steady en brengt zelf nog diverse platen uit. Zijn laatste plaat Gutter Rainbows kwam in 2011 uit en werd goed ontvangen.
 
Binnenkort staat Talib Kweli in de Amsterdamse Melkweg. De show zou op 18 maart plaatsvinden, maar is verplaatst naar 26 maart. HOHH is daar sowieso bij en jij kan er ook bij zijn, want je kunt bij ons kaarten winnen voor dit concert!
 
Ik hoop zelf dat hij tijdens het concert zijn grootste hit Get By gaat doen, want dat blijft toch een klapper van jewelste. De beat is van Kanye West en het nummer staat op de plaat Quality.
 
Check hier Talib Kweli met Get by!

House Of Hip Hop Radio is iedere vrijdag tussen 21:00 & 23:00 uur te beluisteren via 538Juize. Of terug te luisteren wanneer het jou uitkomt via de volgende link: http://www.538juize.nl/rewind

Daarnaast is de Classic van de Week een vast onderdeel van House Of Hip Hop TV dat iedere vrijdag tussen 19:00 & 20:00 uur te bekijken is op TV538.