The Notorious B.I.G. – Juicy / Classic vd week 27-04-2012

Door
Laatste Update: mei 5, 2012
biggie - juicy

De negende van maart is een zwarte dag in de Hip-Hop geschiedenis. De negende van maart is namelijk de dag dat The Notorious BIG het leven liet. Op dit moment is hij helaas alweer 15 jaar dood. In 1997 werd hij doodgeschoten in Los Angeles.

The Notorious BIG begon zoals iedere mc, gewoon met freestyles op straat, in Brooklyn. Al snel oogstte hij respect door in battles iedereen uit te schakelen. Puffy ontdekte hem, hielp hem aan een deal en al snel was the legacy daar.

Biggie laat een mooie discografie achter met een aantal classic en tijdloze tracks. Zijn eerste album Ready to Die kwam uit in 1994 en daarmee zette Biggie zich direct neer als King of NY. Hierna volgde in 1997 het dubbel album Life After Death. Dit album kwam 2 weken na zijn dood uit. Het wrange blijft dat Biggie in zijn albumtitels al flirtte met de dood.

Laatst vroegen Ghost en ik ons nog af; hoe zou Biggie nu rappen als hij nog geleefd had? Zou Jay-Z dan wel zo groot geworden zijn? Zou hij ook op Cash Money zitten? We zullen het nooit weten en moeten het doen met de classics.

Check daarom hier The Notorious BIG met Juicy!

House Of Hip Hop Radio is iedere vrijdag tussen 21:00 & 23:00 uur te beluisteren via 538Juize. Of terug te luisteren wanneer het jou uitkomt via de volgende link: http://www.538juize.nl/rewind.

Daarnaast is de Classic van de Week een vast onderdeel van House Of Hip Hop TV dat iedere vrijdag tussen 19:00 & 20:00 uur te bekijken is op TV538.